De mediator, EFT Relatietherapeut en gespreksbegeleider; Jolan Bosman

Jolan Bosman is eigenaar van Kantoor Bosman, EFT relatietherapeut en MfN Registermediator met aanvullende specialisaties. Jolan biedt EFT relatietherapie,  mediation bij (dreigende) conflicten, relatie-, familieproblemen, problemen op de werkvloer, bijvoorbeeld samenwerkings- of re-integratieproblemen, gespreksbegeleiding en mediation in de gezondheidszorg. Jolan staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand waardoor zij voor partijen mediations kan uitvoeren “onder toevoeging”. Dus heb je een laag inkomen? Ook dan heb je recht op een goede Mediator en kun je bij Jolan terecht.

Ervaring relatietherapie, mediations en gespreksbegeleiding

Jolan is vanaf 2010 zeer actief op het gebied van mediations, gespreksbegeleiding  en sinds 2016 opgeleid als EFT Relatietherapeut. Ze heeft daarnaast 25 jaar ervaring als manager en leidinggevende in de gezondheidszorg. Het volgen van diverse opleidingen op HBO-niveau op het gebied van communicatie, management, coaching en leiding geven en P&O heeft veel kennis, ervaring en communicatievaardigheden opgeleverd.

MfN-register voor mediators

Jolan is zelfstandig MfN Registermediator, MTi-gecertificeerd Arbeidsmediator, gecertificeerd familie-mediator, mediator in strafzaken, buurtbemiddelaar, dialoogbegeleider en bestuurslid van de vereniging mediators gezondheidszorg. Een brede achtergrond om op de juiste wijze verbindingen tussen mensen tot stand te brengen. Haar  opleiding tot master-practitioner NLP heeft hier in grote mate aan bijgedragen.

Jolan is lid van intervisiegroepen van EFT relatietherapeuten en mediators en lid van mediatorverenigingen, , om ervaringen uit te wisselen en deskundigheid te bevorderen. Daarnaast is Jolan bestuurslid PR & Communicatie geweest bij de Vereniging Mediators Gezondheidszorg.

Jolan geeft als trainer les bij Mediationopleidingen, buurtbemiddelingstrainingen en trainingen over effectief handelen in conflictsituaties en zet zich graag in als rollenspelacteur bij examens voor diverse opleidingen voor o.a. mediation, buurtbemiddeling, social network HvA en het Horizoncollege. Zij doet dit om een bijdrage te kunnen leveren aan het deskundig opleiden van studenten.

Zij voldoet aan de permanente scholing die het MfN als eis stelt voor registratie.

In de media

In september 2020 werd Jolan geïnterviewd door Imke Kleingeld voor svjmedia.nl betreffende scheidingen in coronatijd. Je kunt dit luisteren via: https://svjmedia.nl/younews5/363/scheidingspiek-door-corona/

MfN Familie Registermediator; niet zo maar een vak! Ook voor gemeenten kunnen zij een zeer waardevolle bijdrage hebben en daarnaast de uit de hand lopende kosten besparen bij lage inkomens door te werken met toevoegingen via de RvR. Journalist Tanja Koopen heeft mooi verwoord waar ook onze zorg qua kwaliteit op dit moment zit. Lees het kranten artikel van vrijdag 16 oktober 2020